perjantai 29. elokuuta 2014

Syyskelejä ja uusia tuttavuuksia

Tämä viikko Tukholmassa on ollut sään puolesta varsin vaihtelevaa; välillä sataa kaatamalla, välillä taas paistaa aurinko. Tänään sadekuuro iski juuri silloin, kun hain tyttöjä koulusta, ja saimmekin pyöräillä kaatosateessa kotiin ilman kunnollisia sadevaatteita. Pyöräilyn jälkeen joimme syksyn ensimmäiset kuumat kaakaot .
 
Tykkään kovasti hostperheestäni täällä. Heidän kanssaan kaikki on sujunut tosi hyvin. Tytöt ovat ihania ja vanhemmat mukavia. Oli aika kiva juttu, että perhe oli ostanut kaupasta ruisleipää nimenomaan mua varten, koska ”suomalaiset yleensä tykkäävät siitä” :) En siis ollut sanallakaan maininnut koko leivästä heille. Kotona Suomessa olen tottunut syömään iltapalaksi rahkaa ja ruuan kanssa aina jotain salaattia, ja kaipailinkin niitä täällä hiukan. Kysyin siis perheeltä, jos voisin ostaa vähän salaattiaineksia ja rahkaa, ja se sopi heille paremmin kuin hyvin. Olen tykästynyt keittiöstä löytyvään hyvään tehosekoittimeen, jolla olenkin tehnyt erilaisia herkullisia marja- ja hedelmäsmoothieita itselleni ja tytöille välipalaksi.
Näkymiä Katarinahisseniltä
Viime aikoina olen tavannut jonkin verran muita au paireja täältä Tukholmasta. Sunnuntaina lounastimme ja kävelimme erään mukavan suomalaistytön kanssa, joka kuitenkin valitettavasti lähtee kotiin jo tänä viikonloppuna. Maanantaina tapasin amerikkalaisen ja saksalaisen au pair -tytön, sekä eilen söin lounasta erään toisen saksalaisen tytön kanssa Slussenilla kauniissa näköalaravintolassa. On ollut mukavaa jutella toisten au pairien kanssa ja kuulla vähän heidänkin kokemuksiaan au pairina olemisesta sekä Tukholmasta. Tapaan näitä tyttöjä toivottavasti vielä myöhemminkin :)
 
Maisemia Slussenilta



Tänään oli siivouspäivä, eli mun piti siivota koko talo ihan itse. Siivouspäivä on täällä kahden viikon välein, joten ihan joka viikko ei tarvitse tällaista urakkaa onneksi tehdä. Imuroin, moppasin lattiat, pesin vessat sekä pyyhin pölyt. Koko touhu vei aikaa yhteensä 2 tuntia ja 50 minuuttia. Olihan siinä tekemistä, mutta olen sitä mieltä, että siivoaminen on ihan kivaa, kunhan vain asennoituu oikealla tavalla. Aloitin heti aamulla, joten päivälle jäi vielä vähän omaa aikaa ennen koulujen loppumista.
 
Tähän loppuun vielä muutama kuva tältä viikolta. Hyvää viikonloppua!
Punoimme tyttöjen kanssa rannekoruja!

Viimeisin, mutta ei vähäisin: löysin kaupasta parasta jätskiä ikinä! :P

1 kommentti:

Kiitos kommentista! :)