tiistai 26. elokuuta 2014

Pari aika random tilannetta

Tähän puoleentoista viikkoon, jonka olen viettänyt täällä, on mahtunut muutama varsin hauska väärinkäsitys…
 
Ensimmäisenä päivänä, kun juuri olin tullut tänne, ja kaikki oli ihan uutta, tilasimme päivälliseksi pizzaa ja sushia (ei siis mikään ihan tavallinen päivällinen). Sain valita itse pizzani, ja päädyin tilaamaan katkarapu-herkkusienipizzan. Mutta kun avasin pizzalaatikon, sieltä paljastuikin katkarapu-simpukkapizza! Olin siis tilatessani kuvitellut, että sana en mussla tarkoittaa herkkusieniä, eikä simpukoita :D Tilanne oli varsin huvittava myös siksi, että en ikinä tilaisi itselleni simpukoita missään muodossa (paitsi tiedostamattani :D). En kehdannut sanoa asiasta hostperheelleni mitään, enkä voinut myöskään nyppiä simpukoita pois, koska itsepähän olin pizzani tilannut.. Söin pizzani ja loppujen lopuksi simpukat olivatkin paljon parempia, mitä olin kuvitellut. Onneksi.
 
Toinen hauska ja myös aika nolo väärinkäsitys sattui maanantaina. Löysin Tukholman au pairien facebook -sivuilta ilmoituksen, että maanantaina kello kuudelta olisi kaikille avoin tapaaminen eräässä kahvilassa. Tapahtumaa kuvailtiin seuraavasti:
 
Dags att tala svenska!
Time to practice some Swedish again.
 All levels are welcome, hence this is written in English.
 Well be speaking Swedish and helping each other out.
 This is completely informal and held at a regular café. Everyone is welcome.”
 
Ideana siis oli, että puhuisimme ja harjoittelisimme ruotsia yhdessä muiden kanssa. Sain sellaisen käsityksen, että paikalle olisi tulossa nimenomaan muita ulkomaalaisia sekä au paireja täältä Tukholman alueelta. Päätin osallistua tapahtumaan hankkiakseni uusia kavereita.
 
Menin kyseisen kahvilan alakertaan kello kuudelta, niin kuin oli sovittu, mutta siellä istui vain yksi poika. Kysyin häneltä, oliko hän tullut tapaamiseen, ja sain myöntävän vastauksen. Esittäydyimme ja aloimme siinä sitten juttelemaan (ruotsiksi tietenkin). Pian paikalle tuli myös neljä muuta ihmistä, ja kokoonnuimme yhden pyöreän pöydän ääreen. Ihmettelin hiukan sitä, että facebookin mukaan tapahtumaan oli osallistumassa 39 ihmistä, ja meitä oli paikalla vain kuusi. Juttelimme siinä sitten kaikenlaista, jokainen kertoi jotain itsestään ja kuluneesta päivästä tai menneestä viikonlopusta. Kaikki olivat tosi mukavia.
Vähitellen sain kuitenkin selville, että kaikki paitsi minä siinä pöydässä olivat täysin ruotsalaisia, eivätkä todellakaan mitään au paireja! Olin siis väärässä tapaamisessa ja olimme jutelleet siinä jo puoli tuntia! XD Keskustelumme aikana viereisiin pöytiin oli ilmestynyt muita ihmisiä, jotka todennäköisesti olivat niitä, joita mun piti tavata! Nämä ihmiset, joiden kanssa olin istunut, tapaavat muuten vain toisiaan aina maanantaisin kuudelta. Miten voi käydä näin, että saman kahvilan alakerrassa on täysin samaan aikaan kaksi ihan eri tapaamista, ja minähän päädyn juurin sinne väärään!?? :DD
Oli aika noloa tajuta koko asia, ja lähdinkin siitä sitten aika nopeasti pois pöydästä ja pois koko kahvilasta. En viitsinyt mennä sitten enää juttelemaan niiden kahvilassa olleiden muiden ihmisten kanssa, koska heillä näytti olevan jo jutut kesken. Lähdin sitten vain nolona etsimään lähintä metroasemaa, ostin vähän karkkia matkaevääksi ja matkustin takaisin hostperheen luo.
 
Ps. En voi lopettaa nauramista vieläkään! :DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)