maanantai 1. syyskuuta 2014

Syyskuun ensimmäinen

Ihanaa, että syksy on tulossa. En malta odottaa, että puiden lehdet alkavat värjäytyä syksyn väreihin ja pääsen ottamaan valokuvia aivan uudenlaisista maisemista…
 
Viime viikonloppu sujui oikein mukavasti. Lauantaina suuntasin heti aamusta Tukholman keskustaan etsimään erästä ulkona pidettävää kirpputoria. Kuvittelin löytäväni paljon myyjiä ja myytävää tavaraa, mutta koko kirpputori olikin todella pieni, eikä sieltä löytynyt oikein mitään. Päätin jatkaa päivääni tutustumalla paremmin kaupunkiin, joten otin kartan esiin ja lähdin juuri sinne, minne mieli teki. Löysin matkan varrelta aivan ihanan Bruka Designin sisustuskaupan! Olisin voinut ostaa koko paikan tyhjäksi… Kävin myös tutustumassa Tukholman kauppahalliin, josta löytyikin sitten paljon kaikenlaista syötävää, niin suolaista kuin makeaa. Melkein kaikki tämän postauksen ruokakuvat ovat juuri tuolta kauppahallista. Koko lauantaipäivän aikana tuli käveltyä tosi paljon, sillä vietin keskustassa yli kuusi tuntia! Yhdessä välissä pidin pienen hengähdystauon, ja poikkesin eräässä kahvilassa maistamassa ihanaa brownieta.
Bruka Designin tekstipurkit ♥
Pahoittelut kännykkäkameralaadusta...
 Sunnuntaina lähdin muiden au pair –tyttöjen kanssa Djurgårdeniin piknikille. Matkustin ensin junalla keskustaan, josta loppumatka Djurgårdeniin taittui täpötäydessä raitiovaunussa. Kaikki ihmiset olivat menossa Skansseniin viettämään vapaapäivää… Meitä oli piknikillä 12 tyttöä: minä, yksi tanskalainen, yksi englantilainen, yksi hollantilainen, yksi ruotsalainen sekä seitsemän saksalaista. Saksalaisia au paireja tuntuu olevan täällä juuri nyt todella paljon. En tuntenut ketään tytöistä etukäteen, joten oli kivaa tutustua taas uusiin ihmisiin. Piknikin jälkeen kävin kirjakaupassa ostamassa vihdoin itselleni kauan himoitsemiani John Greenin kirjoja .
 
Syyskuun aikana tulee tapahtumaan monia kivoja juttuja. Kävin viime viikolla verotoimistossa täyttämässä papereita (kerrankin huomasi, että lukion ruotsintunneista on ollut jotain hyötyä! :D), jotta voin saada itselleni ruotsalaisen henkilönumeron. Saan tuon numeron kahden viikon sisällä, mikä tarkoittaa sitä, että pääsen pian vihdoin hankkimaan itselleni kuntosali- ja kirjastokortin täältä! Hirveä hinku päästä taas salille treenaamaan. Odotan myös sitä, että pääsen tutustumaan Tukholman valtavan suureen kaupunginkirjastoon, josta kuulemma löytyy vähintään yksi kappale joka ikistä Ruotsissa ilmestynyttä kirjaa.
En olekaan täällä blogin puolella vielä maininnut, että hostperheeni lähtee syyskuun puolivälissä viikoksi lomalle Kreikkaan, eli saan olla käytännössä viikon täällä ilman sen kummempia töitä ja aikaisia aamuherätyksiä. Jipii! Tuolla samalla viikolla myös isovanhempani ovat luvanneet tulla pariksi päiväksi Tukholmaan vierailulle, mikä on aika kiva juttu :)

 Olen pohtinut kesäkuun lopusta lähtien, minne hakisin vuoden päästä opiskelemaan. Tällä hetkellä olen vahvasti sitä mieltä, että ensi kevään yhteishaussa aion hakea yliopistoon lukemaan psykologiaa. Se on vaan niin valtavan kiinnostavaa. En osaa kyllä vielä sanoa, mihin yliopistoihin tulen hakemaan. Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään vai Joensuuhun? Ja niin, voihan sitä opiskella myös Åbo Akademissa ruotsin kielellä tai sitten vaikka Tukholman yliopistossa. Onneksi tässä on vielä monta kuukautta aikaa miettiä. Ainakin suomenkielisiin yliopistoihin on hyvin vaikeaa päästä lukemaan psykologiaa, koska hakijoita on tosi paljon ja paikkoja aika vähän. Esimerkiksi Turun yliopistossa psykologia on koko koulun suosituin hakukohde. Eli ei siis mikään ihan helppo homma edessä. Olen kuitenkin päättänyt panostaa ensi kevään pääsykokeisiin oikein kunnolla, ja nyt syyskuun aikana perehdyn jo viime vuoden pääsykoekirjaan, joka käsittelee tilastomatematiikkaa. Tästä se lähtee.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)