torstai 21. elokuuta 2014

Täällä ollaan!

Saavuin maanantaiaamuna laivalla Tukholmaan, ja nyt olen ehtinyt asua täällä jo pari päivää. Talomme sijaitsee Pohjois-Tukholmassa Sollentunan alueella. Sijainti on hyvä, sillä läheltä löytyvät lasten koulu, bussipysäkki, rautatieasema, kuntosali, jäähalli sekä kauppoja. Ihan lähellä on myös merenlahti, jonka rantaa pitkin menee aivan ihania lenkkipolkuja! Talomme on muutenkin kiva ja viihtyisä. Oma huoneeni, kylppärini sekä talon pääsisäänkäynti ovat alakerrassa, ja muu perhe asuu yläkerrassa. On mukavaa saada olla välillä ihan rauhassa omassa huoneessa, kun muut puuhailevat yläkerrassa.

Mun huone! ♥


Kuten jo aikaisemmassa postauksessa mainitsin, perheeseeni täällä kuuluu vanhemmat sekä 7- ja 8-vuotiaat tytöt. Kaikki ovat tosi mukavia ja ystävällisiä. Jo ensimmäisenä päivänä, juuri kun olin saapunut tänne, 7-vuotias otti mua kädestä kiinni koulun pihalla ja esitteli mulle koko koulun! :3 Puhun perheen kanssa ruotsia melkein koko ajan, mutta joissain tilanteissa puhumme myös englantia. Tytöt puhuvat tosi paljon ja hirveän nopeasti, ja multa saattaa välillä mennä puolet ohi koko jutusta. :D Mutta pientä kehitystä on jo kielen suhteen tapahtunut, sillä ruotsin kieli tuntuu nyt jo vähän luontevammalta kuin ensimmäisenä päivänä! Perheeni on muuten luvannut myös maksaa mulle jonkin lyhyen ruotsin kielikurssin täällä. Kyllä se tästä vielä lähtee!
Näiden muutaman päivän aikana en ole puuhaillut mitään kauhean erikoista. Aamulla olen saattanut tytöt kouluun ja tehnyt vähän kotitöitä. Päivisin olen lähtenyt pyöräilemään vähän sinne sun tänne katselemaan, mitä kaikkea täältä löytyy. Eilen otin myös kameran mukaan retkelle. Kävikin sitten niin, että kesken pyöräilyn alkoi sataa kovaa ja kastuin ihan läpimäräksi! En nähnyt huuruisten silmälasien kanssa juuri mitään, ja kaiken lisäksi olin vielä vähän eksyksissä. Pienen etsinnän jälkeen löysin kyllä sitten takaisin talolle. Onneksi kameralaukkuni on vedenkestävä, sillä muuten olisi käynyt hullusti!

Tiistaina yllätin tytöt tekemällä välipalaksi pannukakkua. Ja nimenomaan suomalaista pannukakkua, koska täällä pannukakut ovat pieniä ja pyöreitä (suomeksi lettuja), ei koko pellin kokoisia. Perheen aiemmatkin au pairit ovat kuulemma leiponeet sitä. Pannari maistui kaikille oikein hyvin!
finsk pannkaka!

Viime keväänä lopetin ringeten 11 vuoden harrastamisen jälkeen. Mutta kuinkas kävikään; nyt pelaan täällä ringetteä! Eihän siitä lajista voi noin vain luopua. Eilen illalla oli mun ja koko joukkueen ekat jäätreenit. Joukkueen nimi on Juniorlag ja seura on Sollentuna Hockey Club. Tällä hetkellä harjoittelemme kolme kertaa viikossa, mutta treenejä on tulossa lisää myöhemmin, kun toinen jäähalli avataan. Pääsin autokyydillä jäähallille, ja sain siellä iloisen vastaanoton. Eräs toinenkin suomalainen pelaaja on kuulemma pelannut tässä samassa joukkueessa muutama vuosi sitten.
Meitä oli vain 6 pelaajaa paikalla Juniorlagetista, joiden lisäksi jäällä oli samaan aikaan myös nuorempia. Ruotsissa ringettejoukkueiden taso on usein huonompi kuin suomessa, joten odotukseni tason suhteen eivät olleet kovin korkealla. Oli kiva huomata, että joukkueestamme löytyi taitavia pelaajia! J Teimme jäällä noin puoli tuntia kaikenlaisia teränkäyttöharjoituksia, minkä jälkeen pelailimme pienpeliä. En olisi uskonut, että se tuntuisi näin hyvältä pelata taas ringetteä! Neljän kuukauden tauon jälkeen tosin kyllä huomasi, ettei renkaat oikein tarttuneet mailaan… :D Viihdyin harkoissa tosi hyvin, ja odotankin jo innolla lauantain aamutreenejä! J
 
Tänään menen hakemaan itselleni bussikortin, ja huomenna pääsenkin sitten vihdoin käymään keskustassa! Ensi viikolla tapaan myös muutamia muita au paireja täältä Tukholmasta. Kiva saada uusia kavereita! J
Hej så länge!

2 kommenttia:

  1. En kestä kun sun blogi on niin hentsumainen! Lisää kuvia ja kuulumisia odotellessa ^_^

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)