maanantai 25. elokuuta 2014

Kuulumisia

Eka viikko täällä Tukholmassa on sujunut kaikin puolin hyvin. Tietysti alussa oli vähän sähläystä ja oman paikan etsimistä, mutta nyt olen jo aika lailla sopeutunut elämään täällä. Enää ei tunnu yhtään oudolta asua vieraiden ihmisten kanssa samassa talossa, ja onhan tässä jo ehditty tutustuakin aika lailla. Alussa mietin esimerkiksi sitä, miten voin noin vain mennä hakemaan syötävää toisten jääkaapista, kun nälkä iskee (:D), mutta nyt sekin tuntuu jo ihan normaalilta.
 
Sain torstaina Tukholman joukkoliikennekortin, jonka kanssa voi matkustaa bussilla, junalla ja metrolla 30 päivän ajan niin paljon kuin haluan. Lähdinkin sitten heti perjantaina katselemaan hiukan Tukholman keskustaa. Nopein tapa matkustaa täältä talolta keskustaan on mennä junalla. Ensin pyöräilin noin viisi minuuttia lähimmälle juna-asemalle, ja sieltä junamatka keskustaan kesti 14 minuuttia. Koko matka talolta keskustaan kestää siis vain noin 20 minuuttia! Ensimmäisellä kerralla tietysti jännitti hiukan, löydänkö oikeaan junaan jne, mutta kaikki sujui hyvin. Uskon, että tulevien kuukausien aikana tulen matkustamaan kyseistä reittiä vielä monen monta kertaa.

Central Station




Perjantaina mulla oli vain kolme tuntia aikaa kierrellä keskustaa, ja päätin käyttää aikani tutustumalla Tukholman vanhaan kaupunkiin (Gamla Stan). Kuljin kartta kädessä pitkin poikin erilaisia kujia ja katuja, ja löysin vaikka mitä ihanaa! :) Kuvia vanhasta kaupungista saatte nähdä vähän myöhemmin…
Perjantai-iltana pääsin mukaan viettämään rapujuhlia perheen ja naapureiden kanssa. Täällä on perinteenä viettää joka syksy rapujuhlia kadulla yhdessä naapureiden kanssa. Aika kiva perinne, vai mitä? :) Kaikki raahasivat kotoaan pöydän ja tuolit kadulle, ja ne sitten yhdistettiin yhdeksi pitkäksi pöydäksi. Oli tosi mukavaa syödä hyvää ruokaa hyvässä seurassa ja tutustua samalla myös vähän naapureihin. Sain kuulla, että naapurissamme asuu myös yksi suomenruotsalainen perhe, mutta he eivät olleet päässeet tulemaan paikalle.

Kräftskiva = rapujuhlat

Lauantaina kävin aamutreeneissä, minkä jälkeen päätin pitää rauhallisen vapaapäivän (viikonloppuisin ei ole töitä!). Illalla teki kuitenkin mieli lähteä jonnekin, joten hyppäsin pyörän selkään ja lähdin etsimään erästä suurta ruokakauppaa. Matkan varrelta löysin ostoskeskuksen, josta en tiennyt aiemmin, ja päädyinkin sitten sinne kiertelemään. Tiedän nyt jo ainakin kolme ostoskeskusta, jotka ovat pyöräilymatkan päässä täältä! Niihin aion tutustua vielä tarkemmin jonakin päivänä. :)

Tukholman kaupungintalo!

Riddarhuset




2 kommenttia:

  1. Voi kuulostaa kivalta nuo rapujuhlat ja muutenkin! Gamla Stan -kuvia ootellessa... ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Gamla Stan on yks niistä paikoista, joissa meijän täytyy ehdottomasti käydä sitten ku tuut kylään! :D

      Poista

Kiitos kommentista! :)