sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Förra helgen

Mulle on koulussa opetettu, että viikonloppu on ruotsiksi ett veckoslut, mutta Ruotsissahan ihmiset eivät tuota sanaa ymmärrä. Täällä viikonlopusta puhutaan sanalla en helg. Kerronpa nyt vähän siitä, mitä kaikkea puuhailin viime viikonloppuna.
 
Lauantaina nukuin pitkään, vietin rauhallista vapaapäivää ja kävin kääntymässä läheisessä kauppakeskuksessa. Olin menossa ostoksille bussilla, mutta unohdin kaiken tohinan keskellä huomioida, kumpaan suuntaan bussi ajaa (molempia reittejä pääsee). Odotin autoa tietysti väärällä puolella tietä ja siitä se sitten hienosti ajoi mun ohitse. Eikä ollut muuten eka kerta, kun näin tapahtuu :D Hain sitten kotoa polkupyörän ja pyöräilin kaupoille.
Illalla oli tiedossa ”hattubileet”, ja menimme kaveriporukalla yhden luokse valmistautumaan iltaan. Kyseessä oli jonkun lentopalloseuran järjestämät bileet, joissa kaikilla osallistujilla piti olla jonkinlainen hattu päässä. Tätä varten olin perjantaina ostanut naamiaisasukaupasta itselleni mahdollisimman halvan, mustan muovihatun (jota en muuten takuulla raahaa täältä Suomeen). Bileet pidettiin erään urheilukorkeakoulun tiloissa lähellä Tukholman olympiastadionia.
Viivyimme bileissä muutamia tunteja, minkä jälkeen tulimme illan viimeisellä junalla kotiin. Oli kivaa viettää aikaa kavereiden kanssa ja päästä myös puhumaan ruotsia suunnilleen omanikäisten randomien ruotsalaisten kanssa. Mulla ainakin oli tosi kivaa.
Sunnuntaina lähdimme kahden suomikaverin kanssa oikein pitkälle kävelylenkille Tukholman keskustaan. Tuli taas kerran huomattua, että kävelemällä näkee paljon enemmän kaupunkia kuin vain metrolla maan alla kulkiessa. Kävelimme Central Stationilta vanhan kaupungin läpi Södermalmille ja teimme siellä vähän pidemmän lenkin. Kamera oli tietenkin mukana, ja kuvia tuli räpsittyä aika paljon. Kolmen aikaan aurinko alkoi laskea ja näimme vielä, miten kauniit jouluvalot valaisivat kaupunkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)