sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Vähän erilainen viikko, osa 3

TORSTAI 18.9 – SUNNUNTAI 21.9
 
Loppuviikon vietimme kahdestaan Hildan kanssa. Kiertelimme ostoskatuja ja kauppoja etsien syysvaatteita, sekä kävimme aidossa ruotsalaisessa Ikeassa syömässä lihapullia ja haaveilemassa omista opiskelijakämpistä. Kauhea sisustusinto iski taas, ja olen tässä jo ehtinyt suunnitella tulevan opiskelija-asuntoni sisustuksen melkein kokonaan, heh :D Ensin vaan pitäisi päästä sinne opiskelemaan… Lauantaina nautimme kauniista ilmasta piknikin merkeissä eräässä ihanassa puistossa mäen päällä (sama puisto, jossa pidimme au pair –piknikin muutama viikko sitten).
 
Rakennuksia Södermalmilla

Sunnuntaina lähdimme Saltsjöbadeniin, kaupunginosaan, jossa TV-sarja Solsidan on kuvattu. Matkustimme keskustasta noin 40 minuuttia paikallisjuna Saltsjöbanalla, jotta pääsimme perille. Reitti oli aika epätasainen ja juna piti kovaa ääntä.

Juna vei meidät meren rannalle, jossa oli vierasvenesatama ja muutamia kahviloita. Alue oli kivan näköinen ja maisemat poikkesivat aika paljon tyypillisestä Tukholman katunäkymästä. Meillä oli loppujen lopuksi vain muutama tunti aikaa olla Saltsjöbadenissa, koska olimme varanneet leffaliput illaksi. Ehdimme kuitenkin ihan hyvin kiertelemään ja katselemaan ympärillemme, sillä paikka oli aika pieni. Kävimme syömässä lounasta eräässä kahvilassa ennen lähtöä takaisin Tukholman keskustaan.
 
Takana Grand Hotel Saltsjöbaden!
Rikkaiden ruotsalaisten kesähuviloita..
Illalla kävimme leffassa katsomassa elokuvan ”If I stay”, joka oli kyllä ihan hyvä. Taisin keskittyä enemmän lukemaan ruotsinkielisiä tekstityksiä, kuin kuuntelemaan englanninkielistä puhetta :D
 
Hostperheeni palasi lomamatkaltaan samaan aikaan, kun me tulimme takaisin leffasta. Maanantaiaamuna Hilda lähti kotiin (heitin autolla juna-asemalle klo 5.20 :D) ja mä palasin takaisin normaaliin au pairin arkeen.
Oli tosi piristävää saada viettää tällainen viikko ilman töitä ja arkirutiineja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)