keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Vähän erilainen viikko, osa 1

Viime viikko oli monella tavalla poikkeuksellinen. Hostperheeni oli koko viikon matkalla, joten mulla oli 7 päivää vapaata. Lisäksi ystäväni Hilda tuli maanantai-iltana Tukholmaan, ja asusteli täällä kanssani koko viikon. Oli ihanaa olla vapaalla monta päivää ja nähdä tuttuja Suomesta. Ainoa miinus oli se, että olin aikamoisessa flunssassa koko viikon. Se ei kuitenkaan menoa estänyt. Aamuisin suuntasimme heti aamupalan jälkeen jonnekin päin Tukholmaa, ja iltaisin jalat olivat ihan väsyneet koko päivän kävelystä!
 
TIISTAI 16.9

Tiistaina myös isovanhempani tulivat Tukholmaa, ja vietimme kaksi päivää heidän kanssaan. Päivällä kävelimme pari tuntia Djurgårdenissa (=saari aivan Tukholman keskustassa) ihastellen kauniita maisemia, puistoja ja vanhoja rakennuksia.
Nordiska Museet Djurgårdenissa
Pääsin myös vihdoin käymään ruotsinkirjoistakin tutussa Vasamuseossa, joka oli todella hieno! Valokuvat sieltä eivät ole ihan parhaimmasta päästä, koska museossa oli hämärää ja jalustan puuttuessa täytyi käyttää salamaa, joka vääristi tunnelmaa…

Vasa-laiva on 1600-luvulta parhaiten säilynyt laiva. Se on maannut merenpohjassa Tukholman edustalla 333 vuotta.
Laivan takaosa täynnä veistoksia
Museovierailun jälkeen kävimme syömässä eräässä Djurgårdenin ravintolassa, josta oli kauniit näkymät merenrantaan ja kaupunkiin. Ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista.  Sitten kävelimme rantaa pitkin Tukholman vanhaan kaupunkiin, jossa kiertelimme kujia ja putiikkeja sekä söimme jäätelöt (makuvaihtoehtoja oli niin paljon, että valinnan vaikeus iski!:D). Oli kyllä kivaa viettää vaihteeksi tällaista tiistaipäivää :) 

Viikon aikana tuli tehtyä monen moista, ja kuviakin kertyi ihan mukavasti, joten jaan juttuja useampaan postaukseen. Kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)