sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Skansen

Skansenissa käyminen on jo kauan ollut to do –listallani, ja tänään viimein toteutin suunnitelmani, sillä eipä tässä enää montaa päivää ole täällä jäljellä. Lähdin jo aamu kymmeneltä junalla keskustaan ja sieltä suuntasin raitiovaunulla Djurgårdeniin Skansenin portille. Olin matkassa yksin, mikä oli tietyllä tavalla jopa aika mukavaa. Ei tarvinnut olla sosiaalinen ja sai koko ajan itse päättää, mihin seuraavaksi menee. Lisäksi ketään ei joutunut odottelemaan mua koko ajan (niin kuin tavallisesti), kun pysähtelin ottamaan valokuvia.


Skansen on siis vuonna 1891 perustettu ulkoilmamuseo ja eläintarha sekä Tukholman suosittu nähtävyys. Näin lucianpäivän jälkeisenä päivänä porukkaa oli aika paljon, sekä ruotsalaisia että turisteja oli liikkeellä. Alue oli aika iso ja sen kiertämisessä mulla kuluikin muutama tunti. Oli kauniita katuja, vanhoja rakennuksia, navettoja, kioskeja ja putiikkeja sekä eläimiä. Lisäksi alueella oli vielä ihanan tunnelmalliset joulumarkkinat!
 
Eläimistä näin ketun, pöllöjä, hylkeen, hirviä, puhveleita ja ilveksiä. Yhdessä aitauksessa piti olla myös oikea karhu, mutten onnistunut näkemään sitä. Valitettavasti kamerastani loppui akku kesken kaiken, joten en saanut eläimistä kuvia ollenkaan.
 
Kaiken kaikkiaan Skansen oli oikein kiva paikka. Suosittelen lämpimästi! :)
 

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttää niin tunnelmalliselta! Tuolla ois kiva päästä käymään kun taas joskus Tukholmaan menee :) Mukavia viimeisiä tukholmapäiviä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana tunnelma varsinkin näin joulun aikaan, suosittelen :) ja kiitos ♥

      Poista

Kiitos kommentista! :)